Hei.

Ajattelin naistenpäivän kunniaksi aloittaa blogin joka käsittelee naiseutta ja kaikkea kummaa, mitä siihen saattaakaan liittyä.

Toivottavasti sinä- hyvä blogin lukija- lähdet mukaan matkalle naiseuteen ihan näiltä alkumetreiltä asti!

Naisena oleminen.. Mitä se oikeastaan on? Suomalaiselle naiseus on aikamoinen etuoikeus. Naisella on vapaus, itsenäisyys, oikeudet. Samat kuin miehille. Vai ehkä jopa paremmat? Feminismi kukoistaa, ehkä liikaakin. Kun katsomme Suomen ulkopuolelle, näemme naiseuden toisen puolen. Naisen kivitys-elokuva kertoo erään karun naiskohtalon. Saman tekee elokuva Aavikon kukka. Näiden elokuvien kuvaamat naiseuden pelot lienevät monelle suomalaiselle vieraita, ja toisaalta onni niin. Meidän on kuitenkin hyvä ymmärtää, että naisen on Suomessa poikkeuksellisen hyvä olla. 

Joskus minusta tuntuu siltä, että naiseus jopa jyrää miehuuden? Oletko itse joskus ajatellut näin? Jos mietimme suomalaisuutta kuvaavia vanhoja elokuvia, niin esimerkiksi Pekka ja Pätkä elokuvista löydämme dominoivan ja miestään polkevan naishahmon, Justiinan. Hän on toki komediahahmo ja luonne on varmaan tahallaan tehty karikatyyriksi, mutta olisiko hänen hahmossaan kuitenkin osa totuutta? Onko suomalaisuudelle tyypillisempää polkea naisen sijaan miestä?

Tänään on naistenpäivä enkä toki tahdo syyllistää naisia. Olenhan itsekin nainen ja ylpeä siitä. Toivon kuitenkin, että naiseus saisi meissä tulla sellaiseksi, että se palvelee yhteiskunnassa niin naisia kuin miehiä. Naiseus on todella kaunista ja valloittavaa silloin kun sitä käytetään oikein.

Mitä minä haluaisin naiseuden sitten olevan? Enemmän kunnioitusta, vähemmän arvostelua. Enemmän auttamista pyyteettömästi, vähemmän marttyyriasennetta.

Naisena oleminen ei ole yhtäkuin äitiys. Se ei ole jotain minkä vain jotkut naiset voivat saavuttaa. Ei. Se on kaikille naisille tarjolla, kunhan uskallamme katsoa naiseuden piirteitä myös kriittisin silmin. Viisas oppii virheistään ja myöntää virheensä. Uskallatko sinä, naislukija, myöntää virheesi ja pyytää anteeksi? Tai oletko sinä, mieslukija, kokenut naisesi pystyvän tällaiseen?

Meidät naiset haastetaan rakastamaan yksinäistä, auttamaan avutonta, leipomaan leipää nälkäiselle ja vaatettamaan palelevan. Huolehtimaan ystävistämme ja ympärillemme sattuvista ihmisistä. Naisella on miljoona mahdollisuutta toteuttaa naiseuttaan äidillisellä rakkaudella.

Naiseus on kauneinta silloin kun nainen vain on. Arvostelematta muita, juoruamatta, syyttämättä. Hän vain on ja iloitsee siitä mitä on elämäänsä saanut.